Alfa - kurssit

                    Kun vielä toimin Jyväskylän Vapaaseurakunnan vanhemmistossa, niin sen lisäksi, että Timo Hakanen ehdotti uutta seurakuntaa Kuokkalaan, jota vetäisin kuulema minä, niin minulle ehdotettiin myös ns. alfakurssin vetämistä. Jumala kuitenkin varoitti minua siitä ja ymmärsin, ettei se ollut Jumalan tahto. Ymmärsin sen, että ns. alfakurssikin on väärää opetusta. Löysin nyt "netistä" seuraavan kirjoituksen. Se paljastaa, että tämä alfa työ onkin paholaisen keksintö, joka ohjaa meitä mm. väärään katolilaiseen opetukseen. Kirjoituksessa mainitaan myös Wimberin nini. Wimber näkyy olevan eräänlainen paholaisen kätyri, sillä hänen kauttaan on tullut myös Vapaakirkossa omaksuttu Toronton siunaus opetus.

https://www.kotimaa24.fi/blogit/alfa-portti-karismaattisuuteen/ 

Alfa, portti karismaattisuuteen

24.02.2020 21:36 - Tapio Tuomaala

Lukijan toiveen mukaisesti hieman Alfa -ideologiasta, joka liittyy keskusteluun Niilo Yli-Vainiosta ja Hengen uudituksesta kirkossa.

"Alfa -kurssin koti on Holy Trinity Brompton (HTB) kirkko Lontoossa. Siellä kurssi oli käytössä vuosia, mutta vasta kun kirkon kuraattori Nicky Gumbel teki siihen muutoksia 1990 luvun alussa, alkoi sen renessanssi."

Karismaattisen maailman valloituksen alfa-alkusanat.

Nicky Gumbel, Meidän tiimi -kirjasta.

"HTB:n näky on maailman uudelleen evankelioiminen ja yhteiskunnan muuttuminen."

Miten päämäärä toteutetaan?

Gumbel: ”Meidän tiimin johtajia ja jäseniä voi rohkaista ”miinoittamaan” seurakuntaa sunnuntaisin: kysymään tapaamiltaan ihmisiltä, ovatko nämä meidän tiimissä, ja kutsumaan heitä omaansa.”

Miinoittamista suorittaa luterilainen kansanlähetys Mika Tuovisen johdolla ja samaa näyttää toteuttavan myös Hengen uudistus kirkossamme.

Gumbel: "Meidän tiimit osallistuvat myös diakoniahankkeisiin, vievät tiimejä toisiin seurakuntiin, auttavat Alfa-kursseilla, auttavat rukouspalvelua ja tekevät paljon muuta."

Tiimin opas vihkosessa Gumbel lainaa John Wimberiä (s.19). Tämä on tietoista johdatusta Wimberin Uusi viini -liikkeen oppeihin.

Kristityn foorumista: "Gumbel vieraili vuonna 1982 John Wimberin kokouksessa. Hän kuvaa vierailuaan, "…he rukoilivat henkeä saapuvaksi... tunsin jotakin, kuin 10000 volttia virtasi ruumiini läpi.. Hän (Wimber) sanoi vain 'lisää voimaa' ... se oli kaikki mitä hän rukoili... Sittemmin olemme nähneet monia näitä manifestaatioita Pyhän Hengen viikonloppuina... nämä kokemukset... eivät itsessään ole tärkeitä... hengen hedelmä on se mikä merkitsee, hengen hedelmä, joka tulee näiden kokemusten kautta." ...Gumbel painottaa... "Kun ihmiset täyttyvät he vapisevat kuin lehti tuulessa. Toiset kokevat syvää hengitystä ikään kuin fyysisesti hengittävät Henkeä sisäänsä, jonkun kohdalla esiintyy kuumuuden tuntemista käsissä tai ruumiin muissa osissa. On Hengen lyömää, lattiaan liimaantumista, juopuneen oloista käytöstä ja hillitöntä naurua." ...Nicky Gumbel kirjoittaa: "...(ne jotka) tulevat mukaan new age liikkeestä pitävät rationaalista ja historiallista ajattelua kylmänä, mutta kun tulee Pyhän Hengen kokemisen viikonloppu he ovat enemmän kotoisella maaperällä"."

Sähkötuoli hengellisyyttä kutsutaan torontolaisuudeksi, joka on yleisnimi eikä kuvaa täsmällisesti ilmiön erilaisia variaatioita.

Alfan ytimeen pääsee lähetysjohtaja Mika Tuovisen  blogista.

"Aamupäivällä eri maiden alfa-johtajat ja vastuunkantajat kokoontuivat tilaisuuteen keskustelemaan Nicky Gumbelin kanssa. Meitä oli kolmisenkymmentä... Katolinen teologi Raniero Cantalamessa on todennut, että alfa-kurssi on nimensä mukaisesti (alfa = alku) kurssi, joka johdattaa ihmisiä oikean tien alkuun. Se ei pyrikään johtamaan ihmisiä kaikkiin uskomme salaisuuksiin. Siksi katolisessa kirkossa on kehitetty jatkomateriaalia, joka johdattaa ihmisiä katolisen uskon perusteisiin. Tällaisia kursseja tarvittaisiin varmaan muuallakin niitä varten, jotka ovat suorittaneet Alfa-kurssin."

Tuovinen jatkaa: "Eilen ja tänään minulle tuli tunne, että tämän konferenssin ainoa tarkoitus ei ole tutustuttaa Alfa-kurssia vaan myös markkinoida karismaattista “New Wine” (uusi viini) -tyyppistä kristillisyyttä. Tai sitten näitä kahta asiaa ei vain voida erottaa toisistaan! Täällä jää vaikutelma, että Alfa-kurssia ei voi järjestää ilman siihen liittyvää karismaattista osaa. Tämän voisi tulkita myös niin, että Alfa-kurssi onkin “uusi viini”-kristillisyyden levittämistä eri kirkkokunnissa."

Mika Tuovinen paljastaa Nicky Gumbelin ja katolisen kirkon kytköksen.

Jos ette minua usko katolisuuden ja karismaattisuuden liitosta, niin uskokaa omianne. Tässä on myös se ulottuvuus, että jos Tuovinen ynnä muut onnistuvat, niin Lutherin opetuslapset palaavat nöyrinä paavin vallan alle.

Kaikki tiet vievät Roomaan, mutta miksi sinne? Mikä on perimmäinen idea?

Uusimmat kommentit

17.03 | 17:51

Olen tullut uskoon vuonna 1994 noin suunnilleen. Olen kovasta menneisyydestä pelastunut ja saanut uuden elämän. Toronton eksytystä vastaan täytyy infota uskovia. Se on pettävää. Kiitos sivuistasi

28.02 | 06:31

En ole varma vaikuttaa se oikea Henki siellä enemmän sielullista ja lihallista toimintaa siellä,yksikin henkilö poistui sieltä, en ole varma kannattaako mennä uudestaan.

01.03 | 19:29

Olen kyllä sitä mieltä että korkeaa veisua ei pitäisi hengellistää ollenkaan, se on vain runoutta.Monet ovat sitä selittäneet, mutta jotenkin se on onnetonta kuultavaa.Voihan mieleni muuttua

20.03 | 13:50

Olen Enska kaivannut sinua. Käytiin ennen pari kertaa Naaralla. Miika lähetti myös terveisiä.

Jaa tämä sivu