Vaimo&Mies

(Tässä oli sivu "karismaattisuus"  -  kirjoitukset siirretty osioon Pyhä Henki) 

 

Avio – liitto

                      Raamattu kertoo, että Jumala loi ensin miehen ja sen jälkeen naisen.

                      Syntiinlankeemuksesta se kertoo, että vaimo petettiin, mutta mies lankesi.

                      Mies syytti lankeemuksesta Jumalaa sanoen kaiken vaimon syyksi. Jumala on kuitenkin tarkoittanut, että mies ja nainen tekisivät liiton keskenään ja näin he täyttäisivät maan. Nyt tämä tavoite on jo saavutettu. Tuosta hetkestä on kulunut jo niin kauan, että suurin osa maailman ihmisistä ei enää usko Raamatun sanomaa. Onkin käynyt toteen myös ne Jeesuksen sanat, että kun Hän tulee takaisin niin löytäneekö Hän uskoa maan päältä.

                      Suurin osa Suomen oikeuslaitoksestakin ja sen virkamiehistä uskovat kehitysoppiin. Olen näillä sivuilla kuitenkin kertonut sen, etteivät edes kaikki tiedemiehet usko tähän valheeseen, jota ei ole pystytty oikeaksi todistamaan. Ihmiset eivät usko sitäkään, että Jumala on tarkoittanut avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi. Tästä samasta asiasta Matteus kertoo Jeesuksen sanoneen; ”Ettekö ole lukeneet, että luoja jo alussa loi heidät mieheksi ja naiseksi.” (Matt.19:4) Kristus kertoo tässä luvussa miehen ja naisen välisestä suhteesta, jota nyt kutsutaan avioliitoksi. Jakeessa 12. Hän jatkaa; ”On niitä, jotka syntymästään, äitinsä kohdusta saakka ovat avioon kelpaamattomia, ja on niitä, jotka ihmiset ovat tehneet avioon kelpaamattomiksi, ja niitä, jotka taivasten valtakunnan tähden ovat tehneet itsensä avioon kelpaamattomiksi.”  Jumalan totuuden kertominen ei ole vihapuhetta.

                      Tässä Jeesus Kristus kertoo, että on myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät voi solmia Raamatun mukaista avioliittoa. Hän ei sanonut sitä sanaa, että nuo ihmiset olisivat homoja, mutta kertoi, että joka voi sen itseensä sovittaa, se sovittakoon.  (Matt.19:12)

Raamattu kertoo, että n. 6000 v sitten, kun Jumala loi koko meille näkyvän maailman, niin Hän loi myös miehen ja naisen. Hän loi ihmiset omaksi kuvakseen, siis sellaisiksi, että he elävät iankaikkisesti. Meille kerrotaan kuitenkin, että Jumala oli luonut myös kerubin, jonka tarkoitus oli varmaankin suojella ihmistä. Kerubi oli kuitenkin luotu liian kauniiksi ja täydelliseksi. Sen johdosta tuo kerubi ylpistyi ja ajatteli olevansa kuin Jumala. Näin tuo kerubi ylpistyi ja hän aloitti taistelun Jumalaa vastaan. Kerubista tuli siis se jonka me ymmärrämme perkeleeksi. (Hes.28: .)

1.Moos.3 kertookin syntiinlankeemuksesta. Tuo perkele siis johti ihmiset tekemään syntiä. Ihminen onkin synnin sitoma ilman uskoa Jeesukseen. Raamattu kertoo senkin, että Jeesus syntyi ihmiseksi. Koska Hän syntyi Jumalan Pyhän Hengen kautta, niin Hän on Jumalan Poika. Moni ajattelee, että eihän neitsyt voi synnyttää lasta. Tämän vuoksi moni epäilee myös tätä Raamatun kohtaa. Nyt kannattaa huomata se, että Jumala on luonut ihmisen ja koko maailmankaikkeuden. Tämä Jeesuksen syntyminen Jumalan Pyhän Hengen kautta ei olekaan yhtä suuri ihme, kuin koko maailman luominen. Mikäli siis uskot Jumalaan, niin silloin sinä uskot myös siihen, että Jumala on kaikkivaltias.

 

Jo Raamatun alkulehdiltä voi lukea sen, että ihminen on sellainen, ettei hän itse ajattele tehneensä syntiä, vaan hän laittaa kaiken aina toisen ihmisen syyksi. Vaikka Raamattu kertoo sen, että vaimo petettiin, mutta mies teki syntiä, niin mies vastasikin Jumalle näin; ”Vaimo jonka annoit olemaan minun kanssani, antoi minulle siitä puusta, ja minä söin.” (1.Moos.3:12) Mies panikin kaiken tapahtuneen vaimon syyksi, vaikka hän itse lankesi syntiin.

 

Kirjoitin tämän alun johdannoksi sille, mitä tulen kertomaan. Mooses 3:12 siis kertoo, että Jumala antoi miehelle vaimon. Samalla tavalla minä uskon sen, että Jumala antoi minulle vaimoni Maijan. Jumala oli tiennyt tämänkin jo silloin, kun äitini ajatteli tehneensä synnin avioiduttuaan miehen kanssa, joka ei ollutkaan vanhoillislestadiolainen. Äitinihän oli rukoillut Jumalaa ja luvannut minut Jumalan käyttöön. Jumala tiesi jo silloin, että Hän antaa minulle vaimoksi Maijan.

 

Maija syntyi lonkkavikaisena. Kun hän oli pieni, niin ajateltiin ettei hän varmaan jäisi eloonkaan, sillä niin isot vammat hänellä oli. Kuitenkin ihmiset rukoilivat Maijan puolesta ja tapahtui ihme. Maija selvisi elämään alkuvaikeuksista huolimatta. Maijan koti oli todella köyhä. Silloin ei ollut sellaista sosiaaliapua, kuin on nykyisin.

 

Nykyään toiset ihmiset eivät ajattele olevan erikseen miehiä ja naisia vaan kaikki ovat tasapuolisesti henkilöitä. He eivät edes erota ihmistä eläimestä. Kaikki ovat syntyneet sattumalta. He eivät siis usko Raamattuun. Kuitenkin on myös niitä, jotka uskovat sen, ettei ihminen ole voinut syntyä sattumalta ja ilman minkäänlaista luojaa. Kun he tuovat asian esille, niin he saavat pilkkaa ja vastustusta jopa omista seurakunnistaan. Yksi esimerkki heistä on Päivi Räsänen. Onneksi hän on saanut tukea jo ulkomailta saakka. Minä kerron vielä toisen esimerkin. Aikoinaan, kun Baptistien pastori Erkki Luoto saarnasi radiossa, niin hän kertoi Raamatun mukaisesti, homouden olevan syntiä. Tästä Erkki Luodolle yleisradio tuomitsi 10 vuoden saarnakiellon.

 

Palataanpa nyt varsinaiseen aiheeseen, joka on ”Vaimo ja mies”

 

Kerron tässä Rakkaasta vaimostani, johon eivät lääkäritkään ole uskoneet. He eivät ole nähneet vaimoni lonkasta otettua röntgenkuvaa. Kuvasta voi maallikkokin huomata, ettei vaimollani ole normaalia vasemmman lonkan niveltä, johon jalan tulisi kiinnittyä. Lääkärit ovatkin niin järkeviä, että he tietävät heti ettei vaimollani ole mitään vikaa. Se siis onkin vain tahdosta kiinni, että pystyisi nostamaan jalkaa. Useimmat lääkärit ovat siis järkeviä, mutta heiltä puuttuukin viisaus. On myös olemassa viisaampia lääkäreitä, jotka tietävät sen ettei ihmiset valita turhasta. Niinkuin kohdallani oli tämä lääkäri Teittinen. Hän tiesi määrätä minulle reumaa lieventäviä kortisonia sisältäviä tabletteja. Olin odottanut tätä reseptiä jo n. 6 vuotta, sillä reumatologi Jari Ahonen ei uskonut minua. Ilmeisesti sen vuoksi, että kerroin saaneeni tiedon Jumalalta.

 

Myös vaimoani on hoitanut viisas lääkäri. Kun vaimoni hoiti synnyttämiään kaksosia, niin hän kävi lääkärissä. Tuo lääkäri kysyi, että saako vaimoni kotiapua. Vaimoni vastasi ettei hän saa. Lääkäri kehotti soittamaan sosiaalitoimeen avun saamiseksi. Vaimoni soittikin, mutta sieltä vastattiin henkilökunnan olevan niin kiireistä, ettei hän saanut apua. Tuo hyvä lääkäri kuitenkin soitti vaimolleni ja kysyi, että onko hän saanut kotiapua. Vaimoni sitten kertoi saamansa vastauksen. Siihen tuo lääkäri kertoi, että pian vaimoni saisi apua. Hän oli soittanut sosiaalitoimistoon ja kas kummaa. Sosiaalitoimiston ”kiireet” olivat loppuneet ja vaimoni sai apua. Mielestäni tuo lääkäri toimi vastuullisesti. (Hänen nimensä oli Harri Vertio) -Asuimme Espoossa.

 

Kun minä korjasin ja huolsin isoja laitteita asiakkaiden tiloissa, niin asiakkaat luottivat minuun. Minä tutkinkin aina tarkkaan asiakkaiden valitukset koneista, enkä ajatellut heidän valittavan turhan vuoksi. Nyt useimmat lääkärit näkyvät ajattevan, että ihminen käy lääkärissä turhan takia ja he sanovat heti silloin, kun eivät osaa ongelmaa ratkaista ettei potilasta vaivaa mikään vaan hän on tullut turhaan lääkärin vastaanotolle. Lääkärit ajattelevatkin olevansa järkeviä, mutta he eivät tiedä sitä etteivät he olekaan viisaita. Minä itse luotin aina asiakkaan kertomukseen viasta ja ajattelin, etteivät he turhasta valita. Minähän olin saanut koulutuksen vain työnantajalta. Nämä lääkärit ajattelevatkin, että he ovat käyneet niin paljon kouluja, että he kyllä tietävät heti mikä potilasta vaivaa. Eihän kyseessä olekaan koneet vaan kyseessä on vain ihminen, joka on syntynyt maailmaan sattumalta ilman luojaa. Koneet sen sijaan ovat niin monimutkaisia, että ne on jonkun pitänyt suunnitella ja rakentaa.

Seuraavan tekstin kopioin LänsiVäylän sivuilta. Näköjään Jyväskylässä halutaan, että terveyspalvelut toimivat samalla tavalla, kuin Espoossa.

 

– Olen soittanut terveydenhoidon kiireettömän hoidon puhelinpalveluun 15.10., 27.10. 2.11. ja 4.11. eli neljä kertaa. Niillä kerroilla, kun olen saanut takaisinsoiton, minulle on sanottu, ettei minkäänlaisia kiireettömän hoidon aikoja ole ja etteivät he tiedä, koska niitä aukeaa lisää tietokoneelle, soita uudelleen ensi viikolla!

 

Viikolla numero 47 Lestelä ei voinut soittaa, koska meneillään oli hänen käyttämänsä terveysaseman muutto.        Eläkkeellä oleva Leena Lestelä, 65, kertoo karun kokemuksensa Espoon terveyspalveluista – "Tärkeä lääkkeeni loppuu joulukuun alussa" | Paikalliset | Länsiväylä (lansivayla.fi)

 

 

 

 

 

             Ensio Mäkinen    Vaajakoski

Uusimmat kommentit

17.03 | 17:51

Olen tullut uskoon vuonna 1994 noin suunnilleen. Olen kovasta menneisyydestä pelastunut ja saanut uuden elämän. Toronton eksytystä vastaan täytyy infota uskovia. Se on pettävää. Kiitos sivuistasi

28.02 | 06:31

En ole varma vaikuttaa se oikea Henki siellä enemmän sielullista ja lihallista toimintaa siellä,yksikin henkilö poistui sieltä, en ole varma kannattaako mennä uudestaan.

01.03 | 19:29

Olen kyllä sitä mieltä että korkeaa veisua ei pitäisi hengellistää ollenkaan, se on vain runoutta.Monet ovat sitä selittäneet, mutta jotenkin se on onnetonta kuultavaa.Voihan mieleni muuttua

20.03 | 13:50

Olen Enska kaivannut sinua. Käytiin ennen pari kertaa Naaralla. Miika lähetti myös terveisiä.

Jaa tämä sivu