Oletko kuollut – haluaisitko elää

 

 

 

Ihmiset, suurin osa maailman ihmisistä ovatkin kuolleita. Suurin osa ihmisistä eivät ymmärrä, että mitä on kuolema ja mitä on elämä.

 

Koska Jumala on luonut ihmisen kuvakseen, eli siis iankaikkiseksi, niin ihminen ei koskaan kuole. Mitähän siis kuolema tarkoittaa. Jumalan poika, siis Pyhän Hengen kautta ihmiseksi syntynyt Jeesus sanoi eräälle opetuslapsistaanSeuraa sinä minua ja anna kuolleitten haudata kuolleensa.” (Matt.8:22) Jeesus Kristus puhui paljonkin asioita vertauksilla. Tämä ei kuitenkaan ole varsinainen vertaus, vaan se on totisinta totta.

 

Koska ihminen on luotu iankaikkiseksi, niin ellei hän usko Jumalan Sanaa, niin hän tästä maailmasta poistumisen jälkeen elääkin ilman Jumalaa. Raamattu kertoo, että iankaikkinen elämä ilman Rakastavaa Jumalaa ei tule olemaan helppo. Raamattu sanoo sitä elämää elämiseksi helvetin tulessa. Johanneksen evankeliumissa Jeesus kertoo, ”ettei yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole.” (Joh.11:26) Ihmien elää siis iankaikkisesti. Hän elää joko Jumalan hänelle valmistamassa uudessa maassa uuden taivaan alla (Jes.65:17), tai kärsien iankaikkista tuskaa helvetin tulessa. Useimmat ihmiset elävät ilman uskoa Vapahtajaan Jeesukseen ja siis ilman Jumalaa. Iankaikkiseksi luodun ihmisen kuolema onkin siis eloa ilman Jumalaa.

 

Maailmankaikkeudessa on arvioitu olevan 100 - 200 miljardia galaksia. Se on valtava määrä. Uusi tutkimus pistää kuitenkin vieläkin paremmaksi. Sen mukaan galakseja on vähintään kaksi biljoonaa eli jopa kymmenkertainen määrä.

 

Edellä oleva on kopioitu arvio tähtien määrästä. Jumala loi auringon, kuun ja tähdet n. 6000V sitten. Jumala haluaa hävittää kaiken luomansa ja luoda uutta. Kun aurinko, kuu ja tähdet palavat, niin on kyseessä valtava roihu. Se on niin suuri, että se kestää ikuisuuden. Silti monet ihmiset rakastavat tätä nyt näkyvää maailmaa ja sen rikkauksia. Raamattu kertoo, että tämä palo on perkelettä ja hänen seuraajiaan varten valmistettu. Raamattu kertoo, että lopulta itse perkelekin on vain ihminen. Hän esiintyy silloin kristuksena ja onkin Raamatun varoittama antikristus. Siispä kysyn, että haluatko sinäkin olla mukana tässä perkeleelle valmistetussa tulimeressä.

 

Vain usko synnittömänä kuolleeseen Jumalan poikaan Jeesukseen Kristukseen voi tehdä sinutkin eläväksi. Hän on edestäsi kärsinyt ja Hän on kuollut sinunkin edestäsi pilkattuna ristin kuoleman, mutta noussut ylös, niinkuin Raamattu todistaa. Minä tiedän omasta kokemuksestani, että tämä katoava maailma ja sen ihmiset tulevat pilkkaamaan sinua, mutta kumpi on parempi, siis Ikuisuus tulimeressä vai ikuisuus uudessa maassa ja uuden taivaan alla.

 

Nyt sinun kannattaa huomata se, että Raamattu ei kerro kuinka joku määrätty seurakunta, tai yhteisö pelastaa sinut. Se kertoo, että vain usko Jeesuksen ristin kuolemaan sinunkin edestäsi pelastaa sinut. Silloin, kun päätin antaa elämäni Jumalan käyttöön, niin minuakin pelotti se, että mitä toiset sanoisivat. En silloin tiennyt sitä, ettei tulevassa kotiseurakunnassa, siis Jyväskylän vapaaseurakunnassakaan uskottaisi, niin kuin Raamattu opettaa.

 

Raamatusta siis selviää se, että kuollut ihminen onkin sellainen ihminen, joka ei usko sitä, että vain usko Jeesukseen voi hänet pelastaa. Sellainen usko on valmis täyttämään Jeesuksen tahdon eli elämään niinkuin Jeesus Kristus häntä Pyhän Hengen kautta neuvoo. Moni opettaa niin, että Jeesus olisi Jumala. Kuitenkin Hän on vain Jumalan Pyhän Hengen kautta syntynyt ihminen. Sen, että Jeesus ei ole Jumala voi lukea esim. 1.Kor.15:28 - ”Kun kaikki on alistettu Pojan valtaan, silloin itse Poikakin alistetaan sen valtaan, joka on alistanut Hänen valtaansa kaiken, että Jumala olisi kaikki kaikissa.”

 

 

Sinua etsitään

                             Tämä on näiden sivujen tärkein kirjoitus. Varmaankin siitä johtuu, etten kirjoittanut tätä ensimmäisenä.

                             Mikäli olet lukenut maailman tärkeintä kirjaa Raamattua, niin tiedät, että Jumala on luonut ihmisen ja koko maailmankaikkeuden. Raamattu kertoo, että jo aivan alussa Jumala joutui etsimään ihmistä. Sillä jo aikojen alusta ihminen lankesi syntiin ja hän luuli, ettei Jumala tiennyt sitä. Sen vuoksi ihminen Moos.3:n luvun mukaisesti lymysi piilossa Jumalalta. Mutta Jumalapa tietää kaiken, Hän tietää sinun elämäsi jo ennen kuin olet syntynytkään. Tänäkin päivänä Jumala etsii syntistä ihmistä. Hän etsii sinuakin, niin kuin on etsinyt minuakin. Kaikki ovat syntiä tehneet sanoo mm. Room. 23:3. Sillä ihmisellä on oikein halu synnin tekemiseen. Raamattu sanoo sitä perisynniksi. Siis luonnollinen ihminen oikein rakastaa synnin tekemistä. Juuri tämän vuoksi Jumala kehitti pelastussuunnitelman. Hän antoi ristinkuolemaan oman poikansa Jeesuksen Kristuksen, että sinullakin olisi iankaikkinen elämä Hänen yhteydessään. Ihmissieluhan on kuolematon, niin myös sinun sielusi. Haluaisithan sinäkin jatkaa elämääsi tämän ajallisen elämän jälkeen. Nyt sinun kannattaa valita, että kummalla puolella sitä jatkat. Jatkatko siis elämääsi Jumalan yhteydessä, vai jatkatko sitä iankaikkisessa kadotuksessa, jota myös helvetiksi nimitetään. Kuulin kerran kahden nuoren kirkossa käyvän henkilön keskustelun. Toinen heistä aloitti sen sanomalla; Minä en oikein usko koko helvettiin, mihin toinen vastasi, ettei hänkään. En ymmärrä sitä, että miksi sitten uskoa taivaaseenkaan, sillä molemmista kerrotaan raamatussa. Helvettiin kyllä pääsee, jos siihen ei uskokaan, mutta taivaaseen pääsee vain uskomalla Jeesukseen Kristukseen ja sen myötä uskomalla Raamattuun, eli Jumalan Sanaan.

                             Paavalilla on paljon hyviä kirjeitä. Yksi niistä on Roomalaiskirje. Sen 10:nnen luvun kymmenennestä jakeesta voit lukea, että sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. Ehkä joku on sinulle joskus sanonut, että uskoon tuleminen on aivan helppo asia. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Ehkä voit kaiken vielä sydämessäsi uskoa, mutta sen jälkeen et saisi siitä vaieta, sillä Raamattu sanoo, että suun tunnustuksella vasta pelastutaan. Sehän tarkoittaa sitä, ettet voi valita ihmisiä, joille sinä todistat uskosta, vaan sinun on oltava valmis kertomaan uskosi ainakin jokaiselle, joka siitä kysyy. 1.Piet.3:15 . Sehän ei tässä maailmassa tule aina olemaan helppoa. Tällä en tietystikään tarkoita sitä, että sinua vaadittaisiin todistamaan oman uskosi takia, sillä sinähän olet jo pelastunut. Varmaankin pian huomaat, että haluat todistaa, että toisetkin saisivat saman armon, minkä olet itse kokenut.  Kysyn kuitenkin nyt sinulta, että kun sinun eteesi asetetaan kaksi tietä, niin että toinen niistä on kuoleman tie, mutta toinen on elämän tie, niin kumman niistä valitset?  - Matt.7:13-14     Uskoa edeltää myös parannuksen teko kaikesta, minkä sydän, eli omatunto todistaa vääräksi. Saatat ajatella, että se on kaikista vaikeinta. Voin vakuuttaa, että ainakin siinä olet väärässä. Teen niin, koska minulla on siitä oma kokemukseni. Kun vastaanotat Jumalan armon ja syntiesi sovituksen, niin siitä seuraa myös täydellinen rauha sydämeesi. Juuri tuo rauha on sitä, mitä monet ihmiset etsivät, mutta he etsivät sitä täysin vääristä lähteistä. Kun olet vastaanottanut täydellisen Jumalan armon ja vapautuksen synneistäsi, niin silloin et voi syyttää toisia ihmisiä, vaan toivot että muutkin löytäisivät saman armon, jonka sinä olet löytänyt.

On varma asia, että kerran jokainen ihminen uskoo Jumalaan. Silloin se voi olla jo heille myöhäistä, koska silloin ei enää uskoa tarvita, vaan usko on muuttunut näkemiseksi, sekä kokemiseksi.

 

Jaksaminen

 

                      Nyt kirjoitan asiasta, josta minulla on myös kokemusta. Saatat ajatella, ettet jaksa tai ettet pysty. Sinun kannattaisi ajatella asiaa tarkemmin. Psalmissa 1 sen jakeessa 5 sanotaan, etteivät jumalattomat kestä tuomiolla. Jesajan luvussa 7 jakeessa 9 sanotaan; Ellette usko, niin ette kestä. Minä itse sain huomata, että jos yritän ilman Jumalaa, niin minä en kestä. Jos sinäkin uskoisit, niin Jumalan Sana vakuuttaa sinunkin kestävän. Se kaikki tapahtuu kuitenkin Jumalan avulla. Olen itse saanut kokea todeksi myös psalmin 30:6  - joka sanoo, että eliniän kestää Hänen armonsa. Kirjoitin, että minulla on tästä asiasta myös kokemusta. Minähän yritin yksin taistella koko seurakuntaa, siis ihmisiä vastaan, kunnes minun piti luovuttaa. Tänään tiedän senkin, että jos Jumala on meidän puolellamme, niin kuka voi olla meitä vastaan. (Room.8:31)  Jos sinusta tuntuu, ettet jaksa taistella tämän maailman pilkkaajia ja uskomattomia vastaan tätä lopultakin hyvin lyhyttä aikaa, niin ajattelepa, että kuinka kestät kaikkivaltiaan Jumalan hylkäämänä, kun kyseessä on koko iankaikkisuus.  Samalla tavallahan Jumala hylkää sinut helvetin tuomion alle, jos sinä nyt hylkäät Hänen armonsa.

 

Iankaikkinen ihminen

 

                      Raamatun mukaan Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. (1.Ms1:27) Jumala itse on iankaikkinen, siis kuolematon. Niinpä Jumala on tehnyt ihmisestäkin kuolemattoman. Kun ihminen ei ole uskossa omaan luojaansa, niin silloin ihminen on kylläkin kuollut Jumalalle, vaikka hän meidän mielestämme olisi elossakin. Tämän voi lukea vaikkapa Matt.8:21-22. Siinähän Jeesuksen opetuslapsi oli sanonut Jeesukselle, että hän kyllä seuraa Jeesusta, mutta sallisiko Jeesus ensin hänen käydä hautaamassa isänsä. Tähän Jeesus vastasi; ”seuraa sinä minua ja anna kuolleitten haudata kuolleensa.” Tässä kohdassahan Jeesus nimitti vielä elossa olevia ihmisiä kuolleiksi, koska he eivät uskoneet Jumalaan, niin kuin tuli uskoa. Mietipä, että oletko sinä tällä hetkellä elossa, vai oletko sittenkin kuollut.

 

                      Jumala tarkoitti alun perin, että ihminen eläisi ikuisesti. Kuolema, niin kuin syntikin johtuu kuitenkin siitä mitä tapahtui paratiisissa, kun Jumala oli luonut ihmisen. Tämä kaikkihan kerrotaan Hesekielin luvussa 28.  Hesekiel 28:13 kertoo, kuinka Jumalan oma ja luotettu kerubi halusi ottaa Jumalan paikan. Näin tuosta kerubista tuli Jumalan ja ihmisen vihollinen, eli itse saatana. Ihmisen syntiinlankeemuksesta voi lukea 1.Ms:3.  Kaikelta pahalta, jonka tuon sielun vihollisen seuraaminen aiheuttaa voi siis välttyä ainoastaan syntymällä uudestaan. Tuo uudesti syntyminen tapahtuu uskon kautta Jumalan Pyhän hengen vaikutuksesta.

                      Jumala, siis koko maailmankaikkeuden luoja kertoo Sanassaan Raamatussa, että tässä maailmassa on tällä hetkellä ihmisiä, siis lapsia jotka kuuluvat kahdelle eri persoonalle. Toiset ovat Jumalan lapsia, mutta toiset taas perkeleen lapsia. Se, että mihin kansakuntaan, tai mihin seurakuntaan me kuulumme ei ole määräävä tekijä. Ainoastaan usko Jumalaan määrittelee sen, että kumpiin lapsiin me kuulumme. Raamattu kertoo, että Aabraham on todellisen uskomme isä, sillä kun luemme Raamatusta, niin voimme huomata, kuinka ehdoton ja varma oli Aabrahamin usko. Johanneksen evankeliumista voimme lukea, että juutalaisetkin, jotka kuitenkin kuuluvat Jumalan omaan kansaan tarvitsevat myös tämän saman oikean uskon.    Joh.8:39 eteenpäin voimme todeta, kuinka juutalaiset sanoivat Jeesukselle, että Aabraham on meidän isämme. Jeesus kuitenkin vastasi heille; ”Jos olisitte Aabrahamin lapsia, niin te tekisitte Aabrahamin tekoja.”  Jeesus kertoo heidän olevan isästä perkeleestä, sillä isänsä himoja ja tekojakin he tahtovat noudattaa. Siis Raamatun mukaan ihmisen teoista jo voi päätellä sen, että kenen lapsiin me kuulumme.

                     Kun Jeesus vaikutti täällä ajallisessa elämässä, niin Hän pystyi kyllä herättämään myös  ihmisen, joka oli kuollut pois tästä ajasta. Tämähän tapahtui Lasarukselle. Siitä voi lukea vaikkapa Joh. 11. luvusta. Kaikkein tärkein asia on kuitenkin ihmisen uudesti syntyminen Jumalan Pyhän hengen kautta. Tässä herätyksessä Jumalan rakkaus vaikuttaa niin, että heräät synnin unesta iankaikkiseen elämään. Sehän tarkoittaa, että kuolemalla ei enää ole valtaa sinuun, eikä sinun enää tarvitse pelätä rangaistusta, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen perhekunnalleen.

                      Koska vanhassa testamentissa on kerrottu maailman luominen, niin kuin se tapahtui, niin silloin siihen kannattaa uskoa. Katolilaisen kirkon ylin johto, siis myös paavi ei usko niinkuin Raamattu opettaa, vaan paavi uskoo, että kertomus olisi vain vertauskuvallinen. Uudesta testamentista voi lukea, että kuolema johtuu ihmisen syntiin lankeemuksesta. Roomalaiskirjeessä 8:2 puhutaan synnin ja kuoleman laista. Kun ihminen lankesi syntiin, niin hän ei pysty elämään ilman sitä. Tämän vuoksi meidän pitää kuolla pois ajallisesta elämästämme. Mikäli yrittäisimme itse elää täysin vanhurskaasti, niin se ei kuitenkaan onnistuisi, sillä laki sitoo meitä. Tämän Jumala ratkaisi antamalla oman poikansa Jeesuksen kuolla meidän puolestamme. Hänhän teki sen täysin synnittömänä ja näin vapautti meidät tästä synnin ja kuoleman laista, mikäli uskossa otamme vastaan tarjotun pelastuksen. Tämän voit lukea esim. Hebr.9:28. Syntielämän voi siis jättää vain luottamalla Pyhän Hengen voimaan. Sen, että Pyhä Henki antaa voiman voi lukea vaikkapa Ap.t 1:8. Tämä lisäksi saamme ikään kuin ylimääräisen voiman tehdä hyviä tekoja. (Room.7:18)

                      Olen kirjoittanut tämän kaiken, sillä minulla on siitä oma varma kokemukseni. Tämän vuoksi halusin kertoa tämän myös sinulle.

                      Huomasin, että minun täytyy jatkaa tätä kirjoitusta, sillä tästä puuttui vielä tärkeä asia. Koska Jumala on luonut ihmisestä iankaikkisen, niin se tarkoittaa sitä, että silloin ihminen ei pala edes helvetin tulessa, vaan tuo tuli vaivaa ihmistä ikuisuuden. Raamatun mukaan Jumala herättää meidät täydellisesti. Silloin me saamme myös sen ”lihallisen” ruumiin, joka luomisen perusteella meille kuuluu. Tämän vuoksi olisi välttämätöntä, että ottaisimme meille tarjotun armon vastaan jo ajallisen elämämme aikana, sillä kuoltuamme pois tästä ajasta ei meillä enää ole siihen mahdollisuutta, vaan joudumme viettämään iäisyyden perkeleen lapsina. Kaikki me olemme jonkun lapsia. Toiset meistä kuuluvat perkeleelle ja toiset ovat uskon kautta Jumalan lapsia. Vaikkapa Matteuksen evankeliumin 25. luvusta voi lukea, että mikä kohtalo on niillä, jotka eivät ole ottaneet heille tarjottua armoa vastaan. Heitä odottaa iankaikkinen tuli, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä. (Matt.25:41) Tuollaista kohtaloa en toivoisi kenellekään. Sen vuoksi  pyydän, että Jumala varjelisi myös minut omanaan. Aika, jota elämme on niin paha, että kukaan meistä ei voi luottaa itseensä. Ainoa asia, joka meitä voi varjella on Jumalan armo.

                   Saarnaaja kirjoittaa luvussa 3 sen jakeessa 11 ; "Kaiken Hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden Hän on pannut heidän sydämeensä; mutta niin on, ettei ihminen käsitä tekoja, jotka Jumala on tehnyt, ei alkua eikä loppua."

Japanissa on kuollut 113-vuotias mies, jota pidettiin maailman vanhimpana miehenä. Ihminen ei kuole, muuta kuin Jumalalle. Olikohan tuo mies kuollut jo aiemmin ? ?

 

Uusimmat kommentit

17.03 | 17:51

Olen tullut uskoon vuonna 1994 noin suunnilleen. Olen kovasta menneisyydestä pelastunut ja saanut uuden elämän. Toronton eksytystä vastaan täytyy infota uskovia. Se on pettävää. Kiitos sivuistasi

28.02 | 06:31

En ole varma vaikuttaa se oikea Henki siellä enemmän sielullista ja lihallista toimintaa siellä,yksikin henkilö poistui sieltä, en ole varma kannattaako mennä uudestaan.

01.03 | 19:29

Olen kyllä sitä mieltä että korkeaa veisua ei pitäisi hengellistää ollenkaan, se on vain runoutta.Monet ovat sitä selittäneet, mutta jotenkin se on onnetonta kuultavaa.Voihan mieleni muuttua

20.03 | 13:50

Olen Enska kaivannut sinua. Käytiin ennen pari kertaa Naaralla. Miika lähetti myös terveisiä.

Jaa tämä sivu