Jumalan viisaus

                      Herran pelko on viisauden alku. (Ps 111:10) Mikäli siis haluat viisautta, niin ensimmäinen asia viisauteen on Jumalan pelko. Kuitenkin Raamattu opettaa, että rakkaus karkottaa pelon. Me rakastamme, sillä Hän on ensin rakastanut meitä, ja joka rakastaa Jumalaa se rakastakoon myös veljeänsä. (1.Joh:4)   Siis nimenomaan Jumala rakkaus karkottaa kaiken pelon. Siitä varmasti johtuu, että kun Hän on ensin rakastanut minua, niin sen vuoksi minäkin haluan rakastaa kaikkia ihmisiä julistamalla heille tätä Jumalan rakkautta, sekä armoa. Tämä viisauden alku, eli Jumalan pelko olisi kannattanut myös saatanan huomata. Saatanahan ei pelännyt Jumalaa, vaan hän alkoi kapinoimaan Jumalaa vastaan. Silloin saatana ajatteli, että hänellä on tarpeeksi viisautta. Raamattu kyllä kertoo saatanalla olevan viisautta, sillä hänhän oli Jumalan oma kerubi, joka halusi nousta Jumalan vertaiseksi. (Hes.28:2) Jumala sanookin profeetta Hesekielin kautta ”ja katso, viisaampi sinä oletkin kuin Daniel, ei mikään salaisuus ole sinulta pimitetty.” Tämä sama sielun vihollinen koetti kääntää puolelleen myös Jeesusta luvaten antaa Hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston. (Matt.4:8) Mutta eihän saatana pystynyt Jeesusta voittamaan, sillä Jeesus oli syntynyt Jumalan Pyhän Hengen vaikutuksesta.

                      Saatana on siis viisas. Hän yrittää esiintyä viisaana täällä maan päälläkin. Tämän vuoksi saatanalla on omia lapsia myös Jumalan seurakunnissa. Vaikka nämä saatanan lapset osaavat esiintyä Jumalaan uskovina, niin Jumala kyllä pystyy heidät paljastamaan. Näinhän Jumala teki mm. Jyväskylän vapaaseurakunnassa. Olen siitä onnellinen, että Jumala halusi tässä tehtävässä käyttää myös minua. Pahastihan minä tuossa ensin epäonnistuin, sillä yritin itse taistella saatanaa vastaan. Onneksi Jumala kuitenkin armossaan auttoi minua. Vaikuttaa siltä, että Kari Hämäläinen ei ole vaihtanut isäänsä. Kerroinkin jo aiemmin, että kuinka huomasin Karin uskon pienuuden Jumalaa kohtaan.  Ohessa siitä esimerkki - - -

                      -90 luvun alussa Jyväskylän vapaaseurakunta järjesti messukeskuksessa tilaisuuden, joka oli tarkoitettu uskoville ja myös siis muiden seurakuntien vastaaville. Tilaisuus oli iso ja hyvin järjestetty. Tarkoituksena oli levittää eteenpäin tätä ”mahtavaa opetusta”, jonka nyt Jyväskylän vapaaseurakunta oli saanut. Messukeskuksen tilaisuudessa olikin runsaasti osanottajia. Myös minä olin läsnä vanhemmistoveljen ominaisuudessa. Kuitenkin tapahtumaa ”häiritsi” se, että kesken ohjelmaa paikalle ryntäsi nuori naishenkilö, joka kovaäänisesti huusi ettei tämä tapahtuma olisikaan Jumalasta. Tuo nainen kehotti, etteivät paikalla olleet uskoisi sitä mitä he kuulevat ja näkevät. Tämän ”häiriötekijän” jälkeen seurakunnan nuorempi pastori Kari Hämäläinen kiersi rukousryhmien parissa varoittaen, ettemme uskoisi mitä olimme kuulleet, sillä tuossa naisessa oli kuulemma väärä henki, joka voisi tarttua muihinkin. Minäkin sain rauhoitella omia rukousryhmäläisiä, jotka olivat tuon johdosta lähes itkukurkussa. Kerroin, että kun meillä on Jumalan Henki niin silloin mikään väärähenki ei voi meihin tarttua, eikä ottaa meitä hallintaansa. Tuolloin minä tein päätöksen sanoutua irti ko. opetuksesta. Se, että Kari Hämäläinen itse paljasti sen, että kuinka vähän hän todella luottaa Jumalaan vahvisti sen, että kysymys ei voinut olla oikeasta opista. Näin jälkikäteen olisi mukava tietää kuka oli tuo tilaisuuteen juossut naishenkilö. Ainakin hän tuntui olevan Jumalan johdatuksessa.

                  Tämän esimerkin olin siis kirjoittanut otsikon ”Toronton siunaus” alle.  Se, että Kari ei usko Jumalaan, niin kuin pitäisi näkyy myös siitä, että hän sanoi minun uskovan väärin, kun kerroin etten usko yht’äkkiseen ylöstempaukseen. Sehän todistaa sen, ettei Kari ymmärrä Raamattua. Valitettavasti olen saanut huomata, ettei Raamattua ymmärrä monikaan seurakunnan johtaja, mikä siis todistaa sen, etteivät he ole oikeasti uskossa. Varsinkinkin vapaakirkon piirissä on paljon sellaisia. Kirkkokunnan johdon kannattaisi kyllä suorittaa puhdistus, sillä on ihme jos he eivät jo tiedä asiaa. Olenkin joutunut kokemaan vastustusta tietysti uskomattomien ihmisten taholta, mutta myös ”oman seurakunnan” taholta. Tästä johtuu, että tieni ei ole ollut helppo kulkea. Mielestäni vanhemmiston tehtävänä on ohjata seurakunnan työtä oikein. Sitä ei ainakaan tehnyt Timo Hakanen. Lähetin Timo Hakaselle myöhemmin kirjeen, jossa paljastin väärän opetuksen, sekä sen mitä se oli aiheuttanut. Timo Hakanen vastasi minulle, että kaikki siinä kirjeessä oli ”propakandaa”. Sen lisäksi hän oli heittänyt kirjeen roskiin. Timo ei siis ole vieläkään muuttanut uskoaan oikealle puolelle. Tämä onki yksi sellainen saatanan suuri metku, joita hän käyttää. Hän käyttää niitä, joita luullaan aidoiksi uskoviksi. Timohan on entinen asianajaja. Ilmeisesti monetkin asianajajat heittävät todisteet roskiin.

                       Vaikka saatana onkin viisas, niin hän ajattelee, että hänen tulee käyttää viisaina pidettyjä ihmisiä, jotka ovat lukeneet ja ovat ihmisten silmissä viisaita. Jumala sen sijaan haluaa käyttää niitä, jotka omasta mielestään eivät ole mitään, sillä viisaina pidetyt alkavat luottaa itseensä ja heistä tulee sen vuoksi myös armottomia. Olen tässä kertonut niistä, jotka ovat siirtyneet saatanan puolelle, sillä he ovat halunneet olla ylpeitä. Tietysti uskosta osattomat ovat saatanan puolella. Vapaakirkossa näyttää olevan se vika, ettei edes seurakunnan johtajien uskoa tarkisteta. Minulla on eräs tuttava, joka on sukua vaimoni puolelta. Hän oli aina sitä mieltä, että minä arvostelen turhaan eri seurakuntia. Se oli kuulemma minun vikani. Sitten Jumala ”ilmoitti” minulle, että tuo henkilö ei ollutkaan itse uskossa, vaan hän luotti siihen, että hänen äitinsä oli uskossa ja hänen tulee vain käyttäytyä ja elää yhtä hyvin.  Kuitenkin, mikäli me haluamme seurata Jeesusta, niin meidän tulee myös muistaa Jeesuksen opetus. ”Ei ole opetuslapsi opettajaansa parempi, eikä palvelija parempi isäntäänsä. Opetuslapselle riittää, että hänelle käy niin kuin hänen opettajalleen ja palvelijalle, että hänelle käy niin kuin hänen isännälleen.” (Matt.10:24-25)   Tämä siis tarkoittaa, että koska Kristuskin sai kärsiä, niin samalla tavalla usein käy hänen seuraajalleen.

                       Kerroin aiemmin kahdesta nuoresta, joiden kuulin puhuvan kirkon rappusilla. Toinenhan sanoi, että hän ei oikein usko koko helvettiin, johon toinen vastasi, ettei hänkään. Ilmeisesti tämäkin asia on opetettu vapaakirkossa. Ainakin siellä on opetettu, ettei Jumalan valtakunnan työntekijä joudu helvettiin. En minä kyllä Raamatusta löydä sellaista kohtaa. Saatan joutua sinne itsekin, ellei Jumala ole minulle armollinen. Sen sijaan Raamatusta löytyy seuraava kohta; ”Moni sanoo minulle sinä päivänä: ´Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa´ Ja silloin minä lausun heille julki: ´Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.” (Matt.7:22-23)  Minun mielestäni on ikävää, jos Jumalan Valtakunnan työntekijällä on tällainen kohtalo. Kun minä vaikutin Vapaaseurakunnassa, niin minusta tuntui siltä, että seurakunta oli tarkoitettu vain rikkaille ihmisille, joilta pystyi saamaan rahaa. Ehkäpä ensimmäinen synti olikin rahan ahneus. Saman asian olen kuullut myös monien ystävieni, sekä myös lasteni suusta. Vapaakirkosta tulee nytkin säännöllisesti ”kerjuukirjeitä”. Minä olenkin päättänyt antaa ylimääräiset rahani pelastusarmeijalle, sillä silloin tiedän, että rahat menevät tarpeeseen. Kehotankin kaikkia ymmärryksen omaavia tekemään näin.

                      Raamattu sanoo myös, ettei pidä ajatella itsestänsä enempää, kuin ajatella sopii, vaan ajatella kohtuullisesti. (Room.12:3)  Nämähän Torontolaiset ajattelevat, että he ovat kuin Jumalia. Sehän oli saatanan ensimmäinen valhe. (Moos.3:5) Se, että he näin ajattelevat johtuu siitä, että he eivät tunne Raamattua. Varmasti kannattaisi ensin lukea Raamattua ennen kuin opettaa sitä toisille. Olen seurannut torontolaisia, sekä myös baptistilähetystä täällä Jyväskylässä ja Hyvinkäällä. Nämä kummatkin ajattelevat olevansa täydellisiä. Kuitenkin niihin voidaan soveltaa seuraavaa Raamatunkohtaa; Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston. (Ilm.3:17)  Kuitenkin Raamattu on kaikki mitä uskova tarvitsee. Kannattaa muistaa Paavalin sanat; ”Ei yli sen, mikä kirjoitettu on”, ettette pöyhkeillen asettuisi mikä minkin puolelle toista vastaan. (1:Kor.4:6) Miksi tätä Raamattua ei voi uskoa edes ne jotka toisia opettavat.  On merkillistä, että Kari Hämäläinen ei usko Raamattuun. Yhtä ihmeellistä on, että Timo Hakasen ylpeys ei anna periksi myöntää, että Jumala oli ja on oikeassa. Voihan olla niin, että tuomari Timo Hakanen ajattelee ettei maailmankaikkeudessa ole suurempaa tuomaria, kuin hän.

                     Olen kertonut, ettei kukaan ihminen olisi voinut minua enää synnin aiheuttamasta kuolemasta herättää. Ihminenhän ei voi tulla uudestaan uskoon. Olin jo niin kuollut, että aivan haisin. Kuitenkin Jumala pystyy haisevan kuolleenkin herättämään. Tämä oli tietysti merkittävää minulle itselleni, mutta ennen kaikkea se oli merkiksi muillekin. Moni tietysti haluaisi minut uudelleen tappaa, aivan niin kuin Lasaruksenkin. Tämähän merkitsee sitä, että minä olin oikeassa ja torontolaiset olivat väärässä. Koska nämä torontolaiset pitävät itseään viisaina, niin eivät he usko tällaista kouluttamatonta tyhmää, joka ei ole mitään. Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima. Onhan kirjoitettu:”Minä hävitän viisasten viisauden, ja ymmärtäväisten ymmärryksen minä teen mitättömäksi.” Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi? (1Kor.18-20)

                     Tämän maailman älyniekat ja fariseukset eivät usko Jumalaan ja sen vuoksi heistä on tullut torontolaisia. Heitä pystyy myös tämän ”maailman ruhtinas” helposti pettämään, sillä se on pettänyt heitä jo aiemmin. Jumala ei heille puhukaan, sillä he eivät ole Jumalan omia. Sen sijaan omilleen Jumala puhuu. Sen huomaa siitä, että kun minä uskon Raamattuun, niin silloin minä tiedän, että tämä maailmankaikkeus ei ole vielä yli 6000v vanha. Minä tiedän Raamatun olevan täysin totta ja minä olen sen myös todistanut näillä sivuillani. Tämä ristin sanoma on minulle todellakin Jumalan voima. Sitä se ei ole noille ”torontolaisille”. Nuo ”torontolaiset” varmaankin vihaavat minua, sillä olen paljastanut kaiken. He varmaankin haluaisivat kuvainnollisesti ristiin naulita minut. Tietysti publikaanit pilkkaavat uskovaa, mutta on outoa, että fariseukset ja kirjanoppineet vainoavat minua. Jumala on kuitenkin vahvistanut minua, tällaista oppimatonta ja syntistä.

                    Minulle Jumala puhuu aina, kun luen Raamattua. Varmaankin se johtuu siitä, että pyydän aina Jumalaa avaamaan sanansa ennen kuin aloitan lukemisen. Jumalalle puhuminen on tärkeää, silloin Jumalakin puhuu meille ihmisille. Tämän päivän aloitin lukemalla jälleen Galatalaiskirjeen. Heti, kun aloitin lukemisen, niin huomasin, että minähän voin omalla kohdallani yhtyä Paavalin ajatuksiin. Hän nimittäin aloittaa Gal. kirjeen näin; Paavali, apostoli, virkansa saanut ei ihmisiltä eikä ihmisen kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen kautta ja Isän Jumalan, joka on Hänet kuolleista herättänyt. Koin, että pystyn laittamaan Paavalin nimen tilalle oman nimeni. Sitten Galatian seurakunnan tilalle pystyn kuvittelemaan nämä torontolaiset seurakunnat. Esimerkiksi jakeesta 6eteenpäin sanotaan; Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännyitte Hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin, joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.  Jae 10; ”Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija.”

                   Olen päätellyt, että koska Kari Hämäläinen ei ole itse lukenut Raamattua, vaan on uskonut sen mitä hänelle on kerrottu ja opettaakin sitä, niin sen vuoksi hän uskoo kaikki katolilaisten kehittämät valheet Toronton "siunauksen" lisäksi. Hänhän paljasti, että hän uskoo sen, että Jeesus tempaa uskovat luokseen aivan yllättäen. Hänen olisi tarvinnut itse lukea vain Matteuksen evankeliumi, jossa kerrotaan se, että kun Jeesus on tullut takaisin, niin Hän lähettää enkelit kokoamaan kristityt. Koska hän ei ole lukenut Raamattua, niin hän opettaa näitä vääriä opetuksia muillekin.  Älkää siis missään tapauksessa uskoko näitä vääriä opetuksia!

Viimeinen vihan aika

               Daniel kirjoittaa, että lopun aika on viimeinen vihan aika. (Dan.8:19) Jeesus sanoikin; Te joudutte kaikkien vihattavaksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu. (Matt.10:22) Minä olen nyt enemmänkin ymmärtänyt mitä tarkoitti saamani ”näkykokemus” Minähän sain Jumalalta näyn, jossa koin, että lopulta uskovatkin aivan, kuin sotivat toisiaan vastaan. Uskovat ovat silloin jakaantuneina kahteen ”leiriin”. Toiset heistä uskovat aidosti Jumalaan ja Hänen Sanaansa, mutta toiset vain uskottelevat niin tekevänsä. Näin tulee tapahtumaan Suomessakin. Sekä ns. Valtionkirkossa, että vapaissa suunnissakin on niitä, jotka vain uskottelevat uskovansa. Perkelekin haluaa nostaa heidät todellisia uskovia vastaan. Sen vuoksi on tehty tämä opetus ”Toronton siunauksestakin”.

            Otan tähän lainauksen Paavo Hiltuisen ”Toronto kirjasta”, se on otsikoitu nimellä ”Sisällissota” -CRI toteaa raportissaan, että sisällissotaprofetia, joka on muhinut karismaattisessa liikkeessä jo kymmenen vuoden ajan on osa liikettä itseään. Se on vastoin Jeesuksen rukousta, että he yhtä olisivat ja siten vastoin Jumalaa ja Hänen Sanaansa. Wes Campbell tähdentää profetiassaan kolme kertaa sodan koskevan nimenomaan ”kristittyjä”. Kuinka tämä voisi tapahtua, kun me kristityt olemme kastetut yhdessä Hengessä yhdeksi Ruumiiksi ? Haluaisiko Jumala repiä rikki oman ruumiinsa tällaisella ”sisällissodalla”? Ei, sitä Hän ei halua, mutta ihminen voi kyllä yrittää tehdä niin, kun hän asettaa oman agendansa ja oppinsa Jumalan Sanan yläpuolelle. Jos mikä tahansa organisaatio yrittää elää itselleen ja Jumalan Sanan ohi, Jumalan Henki jättää sen. Näin näyttää tapahtuneen Toronton seurakunnalle ainakin näiden neljän profetian valossa. Seurakuntalaisten profetiat kertovat myös, miten helposti näinkin kauheat asiat uskotaan tosiksi, kun johtajat saavat seurakunnassa auktoritatiivisen aseman ja seurakunnalta riistetään mahdollisuus arvostella profetioita. (Toronto ilmiö läpivalaisussa sivu 130)

                 Minäkin koin sen saadessani näyn Jumalalta, että kristittyjen välillä tulisi olemaan aivan kuin sotatilanne. Saamassani näyssä oli sota niiden välillä jotka uskoivat, että rakkaus on Jumala. He halusivat sotia niitä vastaan, jotka uskoivat Raamatun mukaisesti Jumalan olevan rakkaus. Paavo kirjoittaa kirjassaan, että Toronton pastorit eivät ole kovin armeliaita toisin ajattelijoita kohtaan. Pastori Marc Dupont sanoo internetistä poimitussa profetiassaan: ”Tuomio on tulossa monia johtajia ja kirkkoja vastaan, jotka halveksivat sitä, mitä Jumala on tekemässä 1990-luvulla.” (The Father´s Heart and the Prophetic, Toronto Airport Vineyard, 16.11.1994) - Samana päivänä hän julisti pastorien kokouksessa: ”Samaan aikaan kun seurakunnat jotka ovat vastanneet Hengelle, saavat enemmän ja enemmän ja täyttyvät vapaudella ja riippumattomuudella ja voitelulla ja ilolla ja rauhalla ja kaikella muulla Valtakunnassa, tulee ankarampia ja ankarampia tuomioita.

                   Myös seuraava kappale on kopioitu Paavo Hiltuselta:

            Samanlaisia uhkauksia ovat esittäneet pastorit Larry Randolph ja John White. He korostavat, että tulee olemaan vain kaksi ryhmää: ne, jotka ovat mieltyneet Toronton ”siunaukseen” ja ne, jotka loukkaantuvat siihen. Puolueettomia ei vai olla. Toronton pastorit näyttävät julmistuneen arvostelusta, jota Kanadan kirkot ovat esittäneet sitä vastaan ja langettavat tuomionsa näitten kirkkojen ylle. Ulkomailla samat pastorit esiintyvät säyseämmin. Toron ja viinitarhaliikkeen käsitys näyttää joka tapauksessa olevan, että jokainen, joka hylkää tämän ”Jumalan liikehtimisen”, on vakavassa vaarassa ja hänet tapetaan, jos hän jatkaa vastustamista. Chigacolainen viinitarhapastori Mona Johnian antaa kirjassaan Fresh Anointing (Tuore voitelu) vakavan varoituksen kaikille ”epäilijöille, epäröijille ja vitkastelijoille”: ”Jokainen ihminen tai seurakunta, joka empii, voidaan eliminoida.” Tämä on aivan uutta ja järkyttävää kristillisessä kentässä. Uudet jesuiitat tulevat.

          Ensio Mäkinen    - Vapaaseurakunnan jäsen.

Uusimmat kommentit

17.03 | 17:51

Olen tullut uskoon vuonna 1994 noin suunnilleen. Olen kovasta menneisyydestä pelastunut ja saanut uuden elämän. Toronton eksytystä vastaan täytyy infota uskovia. Se on pettävää. Kiitos sivuistasi

28.02 | 06:31

En ole varma vaikuttaa se oikea Henki siellä enemmän sielullista ja lihallista toimintaa siellä,yksikin henkilö poistui sieltä, en ole varma kannattaako mennä uudestaan.

01.03 | 19:29

Olen kyllä sitä mieltä että korkeaa veisua ei pitäisi hengellistää ollenkaan, se on vain runoutta.Monet ovat sitä selittäneet, mutta jotenkin se on onnetonta kuultavaa.Voihan mieleni muuttua

20.03 | 13:50

Olen Enska kaivannut sinua. Käytiin ennen pari kertaa Naaralla. Miika lähetti myös terveisiä.

Jaa tämä sivu