Viinitarhaliike – opetus

"Kimmon kommentti ja vastaus sivun lopussa." 

 Jämsässä palattiin heinäkuussa lähes normaaliin, kun New Wine -kesätapahtuma valloitti laskettelurinteistään tutun Himoksen puoleksi viikoksi.

– Moni meistä on kyllästynyt voimattomaan kristillisyyteen. Tunnemme itsemme voimattomiksi kaikkien maailman ongelmien edessä. Jumala kutsuu meitä vastaanottamaan Pyhän Hengen voiman, joka voi muuttaa elämiä yksi kerrallaan.   Vapaakirkko jatkaa tätä väärää opetusta. Vapaakirkko opettaa, että vain heillä on Jumalan voima. 

-edellä oleva on kopioitu uudesta Vapaakirkon kannattajasta Suomen Viikkolehdestä. 25.7.22 https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjm5vTQmpj5AhVFXvEDHWebAMoQFnoECAcQAQ&url=https%3A%2F%2Fsvl.fi%2Fnew-wine-kesatapahtumassa-etsittiin-vapautumista-apaattisuudesta%2F&authuser=1&usg=AOvVaw29FJMF3FH41e5Asn4bS6q7 

Siis Vapaakirkossa opetetaan vastoin Kristuksen sanomaa, että kristityillä olisi samanlainen voima, kuin on Jeesuksella itsellään ja Isällä Jumalalla. Vastaus Mark.10:18

      Vapaakirkko opettaa ihmiset ylpeiksi ja itseensä luottaviksi. Kun eivät Jeesuksen seurassa eläneet opetuslapset pystyneet tekemään samanlaisia tekoja, kuin teki Jumalan Poika Jeesus, niin he kysyivät, että mikseivät he voineet ajaa ulos riivaajaa. Jeesus vastasi heille; Teidän epäuskonne tähden. Jos teillä olisi uskoa sinapin siemenenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle vuorelle "siirry täältä tuonne", ja se siirtyisi, eikä mikään olisi teille mahdotonta.

     Useimmat Vapaakirkon opettajat voidaan nimetä oikeuden vääristäjiksi. Jos he lukisivat Raamattua, niin he huomaisivat sen, että tämä koskee heitäkin; "Oman käteni voimallani minä sen tein ja viisaudellani, sillä minä olen ymmärtäväinen."  - (Jes.10:13)

Siis vapaakirkossa opetetaan, että heillä on suurempi usko, kuin oli Jeesuksen opetuslapsilla. Vapaakirkon opettajat uskovat vain perkeleen opetukseen, eikä perkelekään voi tehdä Jumalan tekoja. Se selviää silloin, kun perkele on ihmisen, eli paavin kehossa.Vaikka perkele saa tulenkin lankeamaan taivaasta (Im.13:13) ja pystyy parantamaan rajoitetusti sairauksiakin aivan niinkuin perkeleen vallassa olevat viidakon alkuasukkaat, niin kaikki valta on kuitenkin Jumalalla. Varotan tästä väärästä opetuksesta. He saivat tämän väärän uskon silloin, kun avasivat sydämensä itse perkeleelle Kari Hämäläisen rukoillessa Jumalan Sanan vastaisesti pyhää henkeä, joka olikin ns. paha henki.      Suomen New Wine -verkoston johtajisto koostuu tällä hetkellä evankelis-luterilaisista ja vapaakirkollisista vaikuttajista, ja sen puheenjohtajana toimii rovasti Jukka Jämsén.

 

                      Valitettavasti ,-koska vapaakirkossa ei ole valvottu, niin antikristillinen opetus on saanut koko kirkon johdon valtaansa. Käytän nimitystä viinitarhaliike, koska kyseinen opetus on saanut aikaan mm. Toronton siunaus opin. Seuraavassa tuon esille Wimberin opetuksia. Viinitarhaliikkeessä on etäännytty yhä kauemmas ristin sanoman julistamisesta.

                      Wimber on etsinyt ”totuutta” Raamatun ulkopuolisista lähteistä ja on asettanut ne Raamatunkin yläpuolelle.

                      Tämän johdosta jopa okkultistisia menettelytapoja on alettu käyttämään seurakunnissa.

                      Wimberin opetusten perusteella evankeliumia voi julistaa vain ihmeiden ja voimallisten tekojen avulla.

                      Tänään 7.6.2018 lähetettiin Suomen Viikkolehti jokaiseen vapaakirkolliseen talouteen. Lehden sivulla 10 oli kirjoitus, jossa kerrottiin New Winen avustavasta johtajasta Antti Pesosesta. Tekstin mukaan hän työskentelee Helsingin Vuosaaren evankelis-luterilaisessa seurakunnassa. Kirjoitus kehuu kuinka Pesonen oli kohdannut intialaistaustaisen baarimikon. Kun Antti oli rukoillut baarimikon selkävaivojen puolesta, niin tuo henkilö oli parantunut. On tietysti hyvä, että joku parantuu vaivoistaan. -Kuitenkin, mikäli on kysymys New Winen "toronton siunaus" opetuksesta, niin tarkoituksena on vain jakaa tätä oppia eteenpäin. Tarkoitus ei siis ole evankeliumin julistaminen. Sen vuoksi parantuminen ei varmaankaan tapahdu  Jumalan voimasta.

                      On valitettava asia, että tämä antikristuksen, eli saatanan opetus on saanut valtaansa lähes koko vapaakirkon. Vielä ikävämpi asia on, että sitä opetusta markkinoidaan kristillisenä. Näin on päässyt käymään, että opetus on saanut sijaa jo evankelis-luterilaisten seurakuntien keskellä.

                      Otsikon ”karismaattisuus” sisällä kirjoitin myös ns. uuskarismaattisuudesta. Olin sitä mieltä, että toiset uskovat eivät enää ole jaksaneet odottaa Jeesuksen paluuta. Olen selvittänyt myös tämän ”viinitarhaliikkeen” alkua. Sekin perustuu tähän samaan väsymiseen. Ihmiset ovat ajatelleet, että koska Jeesus ei ole vielä tullut takaisin, niin heidän täytyy vähän auttaa tässä asiassa. He ovat siis ajatelleet, että ihmisten pitäisi tehdä jotakin asian jouduttamiseksi. Tämän vuoksi myös Raamattu on ymmärretty väärin. Ihmiset ovat ajatelleet, että heidän tulisi uudistaa Jumalan seurakunta. He ovat ymmärtäneet, että seurakunnan pitäisi olla samanlainen, kuin olivat alkuseurakunnat. Ihmiset ovat halunneet tehdä samanlaisia ihmetekoja, kuin Jeesuskin ja Hänen opetuslapsensa tekivät. Toisin sanoen he ajattelivat, ettei Jeesus voi tulla takaisin, ennen kuin seurakunta uudistuisi. He ajattelivat, että Jumala haluaisi parantamisen ja profetoimisen armolahjojen toimivan samalla tavalla, kuin alkuseurakunnan aikana. Koska niin ei tapahtunutkaan, niin he halusivat itse tehdä näitä samoja tekoja, mitä Jeesus ja apostolitkin tekivät.  Tämän johdosta he halusivat itse saada aikaan ns. lopun ajan herätyksen. Heidän mielestään lopun ajan seurakunta olisi ihmeitä tekevä seurakunta. Tämän vuoksi, ellei ihmeitä tapahtuisi, niin ihmisten tulisi itse tuottaa niitä. Alettiinkin uskoa ihmeisiin ja unohdettiin Jumala ja Hänen Sanansa.

                      Tämän kirjoituksen otsikko on viinitarhaliike. Viinitarhaliikehän perustuu harhaoppiin, joka on kehitetty Jeesuksen opetukseen nojaten. Se on johdettu Jeesuksen sanoista jotka löytyvät esim. Matt.9:17 ; ”Eikä nuorta viiniä lasketa vanhoihin nahkaleileihin; muutoin leilit pakahtuvat”….jne.  – vaan nuori viini lasketaan uusiin leileihin ja niin molemmat säilyvät. Tämän kehitetyn opin mukaan uskovat ovat viinileilejä ja uskovien pitäisi uudistua, että Jumala voisi heidän kauttaan toimia. Enää ei siis riittäisikään vanha oppi Jeesuksen verestä ja sen uudistavasta voimasta. Paavo Hiltunen, joka oli tutkinut tätä opetusta on tuonut esille Toronton ”siunauksen” tarkoitukset. Paavo kirjoittaa kirjassaan, että ne ovat seuraavat:    1. Tuhotaan Raamatun auktoriteetti. Eli siis Raamattu ei olisikaan Jumalan lopullinen ilmoitus maailmalle. Raamattu tehtäisiin alisteiseksi ihmisen kokemuksille, sekä ilmestyksille. Näin saadaan tehtyä oikeutetuiksi täysin epäraamatulliset opetukset. 2. Pysäytetään kristittyjen järjenkäyttö ja arvostelukyky.         3. Tuhotaan raamatullinen evankeliointyö ja poistetaan sen ydin, eli saarna rististä ja ylösnousemuksesta.    4. Pelotellaan oppia vastustavia ja arvostelevia kristittyjä. 5. Saadaan kristityt uskomaan korkeamman tason pelastukseen, jossa heistä tulee superuskovia jo tämän elämän aikana.   6. Asetetaan tunteet ja kokemukset näytöksi Jumalan siunauksesta.  7. Päästetään okkultismi sisään seurakuntaan ja ollaan yhteydessä New Agen opetuksiin.  8.        Valmistetaan kristittyjä vastaanottamaan antikristus, eli siis hyväksymään antikristillinen opetus.

                      Tuo viimeinen, eli siis 8. kohta oli minullakin mielessä. Sen vuoksi olen sitä mieltä, että kyllä Paavo Hiltunen oli saanut nämä tiedot Jumalan Pyhän Hengen johdatuksessa. Kaikkien näiden ihmetekojen tarkoitus onkin valmistaa tietä antikristukselle. Olen nyt kertonut nämä asiat suomalaisille. Kun koittaa se päivä, että Jerusalemissa surmattu paavi ihmisten mielestä nousee kuolleista ja tekee sen jälkeen vielä suurempia ihmetekoja, kuin aiemmin oli tehnyt, niin älkää uskoko, että hän olisi ylösnoussut kristus. Kristus kyllä tulee lupausten mukaisesti ja noutaa omansa. Mutta hän tulee vasta kaiken tämän jälkeen, kun iso osa kristityistäkin on vastaanottanut väärän kristuksen. Koska kristityt uskovat väärän evankeliumin, siis väärän Jumalan Sanan ja uskovat mieluummin tunteisiin ja kokemuksiin Jumalan alkuperäisen Sanan sijasta, niin he Sanan mukaisesti tulevat parkumaan, kun näkevät aidon ja oikean Kristuksen paluun pilvissä. Kaikki tämähän kerrotaan Raamatussa. (Matt.24:30)    Profeetta Sakarja kertoo myös, että on yksi pohjoismaa, joka saa Jumalan siunauksen lopun aikana. Uskon, että tuo maa on Suomi, sillä Jumalahan on kaiken tämän meille Suomalaisille paljastanut.  Toivon, että minuakin nyt uskottaisiin vaikkei minua uskottukaan, kun varoitin Jyväskylän vapaaseurakunnan opista. (Sak.6:8)

 

                       Jyväskylän vapaaseurakunta ei ole enää aikoihin käyttänyt ristiä hengellisissä ilmoituksissaan. Jyväskylän vapaaseurakunnan ilmoitukset on otsikoitu nimellä "Vapis".

                        Viimeinen ilmoitus kertoi;   New Wine:  VALTAKUNTA KESKELLÄMME

                   Nämä seurakunnan vetäjät ovat niin suuresti saatanan talutusnuorassa, etteivät he ymmärrä sitä, mitä opettavat. He ovat sitoutuneet tähän "uuden viinin" seurakuntatyöhön.

                     Jyväskylän vapaaseurakunnassa on unohdettu se, mitä sanoo Raamattu. Siellä on alettu uskomaan tähän "uusi viini" -opetukseen.   Uusi viini opetuksen perusteella meidän tulee uskoa siihen, että pystymme tekemään seurakunnasta ja sen uskovista parempia. Tuon opetuksen perusteella kaikki riippuu vain ihmisen omasta uskosta. Siis mikäli ihmiset uskoisivat niinkuin vapaakirkossa opetetaan, niin heidän ei tarvitsisi kulkeakaan ristin tietä, vaan he voisivat olla jatkuvassa "voittosaatossa". -Raamattu kuitenkin opettaa, että niinkuin Jeesus joutui kärsimään, niin sama on todellisen uskovan osa.  (Sen voit lukea esim. Matt. 10. luku, joka kertoo "Te joudutte kaikkien vihattavaksi minun nimeni tähden; mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu".)  Mikäli lukee tämän luvun kokonaan, niin saa huomata, että ei ole kysymys helposta tiestä jossa ristin voi unohtaa.

                Kun lukee Raamattua, niin voi huomata etteivät viinitarhaliikkeen opettajat tunne oikeaa Raamatun sanomaa. Ihmettelen vain, ettei Raamattuun haluttu luottaa Jyväskylän vapaaseurakunnassa. Vielä suurempi ihme on se, ettei Raamattua tunneta vapaakirkon hallituksessakaan. Vapaakirkkohan lasketaan kristilliseksi seurakunnaksi. On hyvä asia, että Jumala salli Paavalinkin täyttyä Pyhällä Hengellä, sillä häneltä löytyy hyviä opetuksia, mikäli vain haluaa lukea Raamattua (1933/1938) .

Paavali ei opettanut, että uskova saisi pelkkiä hyviä kokemuksia ja hänen elämänsä uskoon tulon jälkeen olisi kuin ”ruusuilla tanssimista”. Toisessa Korintolaiskirjeessä sen luvussa 12. Paavali kirjoittaa; Jumala on ilmoittanut minulle, että lihaani on annettu pistin, saatanan enkeli rusikoimaan minua, etten ylpeilisi. Tämän vuoksi Paavali oli kolmesti rukoillut, että Herra ottaisi sen pois. Jumala oli kuitenkin vastannut; Minun armossani on sinulle kyllin, sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa. Sen tähden minä mieluummin kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan. Sen tähden minä olen mielistynyt heikkouteen, pahoinpitelyihin, hätään, vainoihin, ahdistuksiin, Kristuksen tähden; sillä kun olen heikko, silloin minä olen väkevä.

                      Siis viinitarhaliike ja sen opin omaksunut vapaakirkko ei tarvitsekaan Jumalan armoa, vaan se ajattelee olevansa vahva. Tämä oppi on tehnyt vapaakirkosta ylpeän, joka luottaakin omaan voimaansa.

 

                      Minulla on tapana lukea lehdestä kuolinilmoitukset. Niin tein taaskin. Se johtuu siitä, että usein löydän poislähteneissä niitäkin, jotka olivat mukana seurakuntatyössä.Tiedän itseni lisäksi siis muitakin, joille on käynyt samalla tavalla, kuin minulle. Voin olla vain Jumalalle kiitollinen, että sain palata Hänen yhteyteensä.   Ainakin Jyväskylän vapaaseurakunta näkyy siis tekevän työtä perkeleelle. Eihän se ole mikään ihme, sillä perkeleen valtaan siellä opetettiin muitakin antautumaan.

Ei siis kehotettu antautumaan Jumalalle, vaan kehotettiin antautumaan vaikuttavalle hengelle välittämättä hengen Raamatun vastaisita vaikutuksista.

 

Nyt kun luin nuo kuolinilmoitukset, niin koin, että minun pitää kirjoittaa seuraava Raamatun kohta ; Sillä ei ihminen tiedä aikaansa, niinkuin eivät kalatkaan, jotka tarttuvat pahaan verkkoon, eivätkä linnut, jotka käyvät kiinni paulaan; niinkuin ne, niin pyydystetään ihmislapsetkin pahana aikana, joka yllättää heidät äkisti.  (Saarn.9)

Jumala kertoo, että sielunvihollinen on viisas, ainakin viisaampi, kuin ihmiset. Hän kertoo sen Hes.28:3, jossa Hän sanoo; "Katso, viisaampi sinä oletkin kuin Daavid, ei mikään salaisuus ole sinulta pimitetty."  -Kuitenkin tuo viisaus näyttää aivan tämän maailman viisaudelta. Paholainen käyttää "työtovereinaan" niitä jotka tässä maailmassa ovat viisaita. Niin kuin esim. tuomareita ja muita yliopiston käyneitä. Esimerkkinä Kari Hämäläinen ja Jose Turunen. Mukana on myös papiksi lukeneita henkilöitä. Jumala taas ei jaa kunniaansa muille ja Hän pystyy käyttämään työssään tyhmiksi tiedettyjä ja oppimattomia.  Nyt paholaiselle on kuitenkin jo tullut hätä käteen. Paholainen tietää Jumalan voittavan ja sen vuoksi hän on yrittänyt matkia myös Jumalan Pyhän Hengen tekoja. Jeesus sanoi opetuslapsille; Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia. Nyt paholainen on ajatellut tekevänsä itselleen omia kalastajia, jotka toimivat uskovien keskellä. Hän on siinä onnistunutkin ainakin Suomen vapaakirkossa. Nyt kannattaisi huomata, että oikea uskova ei kalasta sielun viholliselle, vaan on tarkoitus kalastaa Jumalalle.

            Varoitin kyllä joka seurakuntaa tästä Uusi viini opetuksesta, mutta minua ei uskottu. Sen sijaan jopa hallituksen jäsenet ottivat vastaan saman "siunauksen".

           Ensio Mäkinen  Vapaakirkon jäsen   -Jyväskylän vapaaseurakunta

 

Jeesuksen opetusta Luukkaan evankeliumissa

 

                         Tänään lukiessani Raamattua minä löysin sieltä kohdan, joka sopii tähän viinitarhaliikkeen oppiin harhautuneille, siis myös vapaakirkkolaisille;  ”Eikä kukaan, joka juo vanhaa viiniä, halua nuorta, sillä hän sanoo: ´Vanha on hyvää´ ”    (Luuk.5:39)

               Kun ajattelin tätä Raamatun kohtaa niin tuli mieleeni, että tämän kohdan perusteella nuo "vapaakirkolliset opettajat" eivät koskaan olleetkaan itse maistaneet vanhaa viiniä, sillä heidän mielestään nuori viini olisi parempaa. Vaikka siis he johtivat seurakuntia, niin varsinaisesti he eivät itse koskaan omistaneet uskoa Jeesukseen. Jos jatkaa lukemista Luuk.13:26-27 , niin jälleen tämä paljastuu. Siinähän nämä henkilöt sanovat Jeesukselle, että ovat olleet mukana seurakuntatyössä, mutta Jeesus vastaa heille; en tiedä, mistä te olette. Menkää pois minun tyköäni, kaikki te vääryyden tekijät. Tämän kohdan perusteella siis Suomessakin on kirkkokunta, jonka opettajista monet eivät koskaan ole kohdanneet, eivätkä siis tunteneet Jeesusta Kristusta henkilökohtaisesti. Kaikki heidän opetuksensa ovat siis olleet vain muilta opittuja ihmisoppeja, jotka on verhottu kristilliseen kaapuun.

                   Tämä opettaa meille, että koskaan ei kannata luottaa ihmisiin, vaan pitää katsoa mitä sanoo Raamattu, eli Jumalan Sana. Tottakai minä ajattelin, että nämä opettajat ovat itse uskossa, sillä vetiväthän he kokonaista seurakuntaa. Näköjään heihin luotti myös kirkkokunnnan vastuulliset. Paljosta nämä ihmiset joutuvat kyllä vastaamaan Jumalalle, mutta eiväthän he sitä käsitä, koska heillä ei ole edes uskoa Jumalaan.

 

             Rukousaihe - vetoomus

               Niinkuin olen kertonut ja todistanut, niin myös vapaakirkon hallitus on antautunut sielunvihollisen ohjattavaksi. Laukaan vapaaseurakunnan työ on lopetettu ja sen vetäjä Jouko Saikkonen (entinen hallituksen jäsen) on muuttanut Baptistiseurakuntaan, koska hän huomasi, ettei vapaakirkon opetus ollut Raamatun mukaista.  Olen kuitenkin varma siitä, että kaikki suomen vapaaseurakunnat eivät ole antautuneet paholaisen käyttöön, vaikka niin Jyväskylässä opetettiin. Nyt olisi tärkeää, että vapaakirkkoon saataisiin uusi hallitus, joka olisi aidosti uskossa Raamatun Jumalaan. Varmaankin joku näistä aidon uskon omaavista seurakuntien vetäjistä on lukenut sivujani. Toivoisinkin, että joku saisi sydämelleen koko kirkkokunnan palauttamisen Jumalan käyttöön.

Aivan järkyttävää sontaa. Opetus Himoksella oli erittäin raamatullista, toisin kuin ylläoleva teksti. Herra armahtakoon sinua.  Kommentin lähetti Kimmo.

Kimmo siis kertoi, että Suomen Viikkolehden kirjoitus olikin sontaa.  Tiedän edelleen sen asian, että meillä kristityillä ei ole enempää voimaa, kuin Jumala meille antaa. Ei siis vapaakirkollakaan ja sen opetuslapsilla ole suurempaa voimaa, kuin oli Jeesuksen opetuslapsilla.    Jumalan Armo on minusta tärkein asia. Siitä johtuu myös se, etten yritä tehdä itse parempaa uskoa. Meidän ihmisten kristillisyys on kyllä voimatonta, mutta meidän tulee vain luottaa Jumalan Armoon. On kyllä seurakuntia, jotka luottavat itseensä ja omaan hyvyyteensä. -heidän opetuksensa on ns. menestysteologia.   24.8.2022

       Aloitin jälleen päiväni lukemalla Raamattua. Koska aloitan aina Raamatun lukemisen pyytämällä, että Jumala sen minulle avaisi, niin totean nyt, että vaikka Hesekiel vaikutti ennen minusta sellaiselta etten sitä ymmärrä, niin Jumala on nyt senkin avannut. Kannattaa lukea esim. Hes.26-35. Jumalahan kertoo siinä, että mikä on perkele. Jumala teki ensin kerubista niin täydellisen, että kerubi ajatteli olevansa Jumalaakin parempi ja hänestä tuli perkele. Luvut kertovat myös sen, että mikä on perkeleen kohtalo ja mikä on perkeleen seuraaajien kohtalo. Hän sanoo, että eikös paimenen ole kaittava lampaita. Paimenet eivät välitäkään Jumalan lampaista ja pitävät huolta itsestään. Sitten Hes.35:11 Jumala kertoo; Minä etsin itse lampaani ja pidän niistä huolen.   26.8.2022 

         Kuitenkin, koska vanhan testamentin profeetat puhuivat Israelilaisille, siis juutalaisille jotka käsittävät monia sellaisia asioita joita me emme ymmärrä, niin myös Hesekielissä on sellaisia kohtia, jotka avautuvat vain juutalaisille. Kun nyt jatkoin lukemista, niin sain huomata, että en ymmärtänyt ollenkaan porttien ja esipihojen mittaamista joka on kerrottu esim. Hes.40:ssä. Ilmeisesti se ei kuulukaan meille pakanoille.

        Vapaakirkon käsitys itsestään on sama, kuin perkeleen käsitys on. Aivan samalla tavalla, kuin perkele ajattelee, niin ajattelee Vapaakirkkokin. Vapaakirkko ajattelee olevansa Jumalaakin suurempi. Perkeleenkin synti oli ylpeys. 

          Kiitos Kimmolle armon toivotuksista. Minä otan ne aina vastaan, sillä minä en selviä ilman Jumalan Armoa, toisin kuin esim. Vapaakirkko, joka opettaa ettei se tarvitse Jumalan Armoa.

 

 

Uusimmat kommentit

17.03 | 17:51

Olen tullut uskoon vuonna 1994 noin suunnilleen. Olen kovasta menneisyydestä pelastunut ja saanut uuden elämän. Toronton eksytystä vastaan täytyy infota uskovia. Se on pettävää. Kiitos sivuistasi

28.02 | 06:31

En ole varma vaikuttaa se oikea Henki siellä enemmän sielullista ja lihallista toimintaa siellä,yksikin henkilö poistui sieltä, en ole varma kannattaako mennä uudestaan.

01.03 | 19:29

Olen kyllä sitä mieltä että korkeaa veisua ei pitäisi hengellistää ollenkaan, se on vain runoutta.Monet ovat sitä selittäneet, mutta jotenkin se on onnetonta kuultavaa.Voihan mieleni muuttua

20.03 | 13:50

Olen Enska kaivannut sinua. Käytiin ennen pari kertaa Naaralla. Miika lähetti myös terveisiä.

Jaa tämä sivu